Index Vakbarát Hírportál

Az Apple megoldást talált a maszkos arcfelismerésre

2020. május 2., szombat 12:43

Az Apple csúcskategóriás mobiljain pár éve arcfelismeréssel tudjuk azonosítani magunkat, ami járvány idején - bármennyire is higiénikus - sajnos nem túl előnyös. Kötelező maszkot hordani, ami eltakarja a fél arcunkat, és így a telefon Face ID nevű biztonsági rendszere nem jut elegendő információhoz, hogy átengedjen minket.

Ennek hatására az Apple némi változást vezet be a mobilon futó iOS operációs rendszer következő verziójában, amelynek ár a harmadik béta változata jelent meg a héten. 

Arra sajnos az Apple sem volt képes, hogy átlásson a maszk anyagán, de az iOS 13.5 verzióval a telefon már észlelni fogja a maszk jelenlétét, és pillanatok alatt a PIN-kód beviteli mezőt hozza elő, hogy legalább azt ne kelljen kézzel előhívni.

Most az iPhone csak rezegve hibát jelez, ha azt észleli, hogy nem tudja tökéletesen leolvasni az arcunkat, vagy valaki másnak az arcát érzékeli a szenzor. Ilyenkor egy kicsit várni kell, amíg a Face ID abbahagyja a próbálkozást, és a rendszer felajánlja, hogy egy suhintással lépjünk tovább, és adjuk meg a belépőkódot.

(Wired)

Rovatok