Index Vakbarát Hírportál

Újra megjelentek az utcákon a spanyolok

2020. május 2., szombat 13:13

Több mint másfél hónapja most először élvezhetik a spanyolok szabad levegőt, a kijárási korlátozások enyhítése után ezrével foglalták el az utcákat a gyalogosok és a sportolók. Lapbeszámolók alapján majdnem úgy néztek ki az utcák, mint bármely szokványos hétvégi napon, azt leszámítva, hogy sokkal kevesebb autó közlekedik az utakon, és az emberek igyekeznek távolságot tartani egymástól.  

A tengerparti városokban a szörfösök is visszatértek a hullámok közé, de az úszás egyelőre tiltott tevékenység.

Spanyolországban nagyon komoly korlátozások voltak érvényben, március 14-től kezdődően csak élelmiszert és gyógyszer venni, vagy kutyát sétáltatni lehetett elhagyni a lakást, és az mehetett dolgozni, aki nem tudta ezt otthonról megoldani.

Első lépésként a gyermekekre vonatkozó szabályokon enyhítettek múlt héten. Most is tartani kell az államilag előírt időbeosztást, korosztály szerinti órarendet határoztak meg, és a legtöbb felnőtt hajnali 6 és reggel 10 között, valamint este 8 és 11 között sportolhat az utcákon.

A koronavírus-járvány különösen kemény volt az országban, edddig közel 25 ezren haltak bele a betegségbe, a kontinensen csak az olaszoknál és a briteknél volt több haláleset.  

(BBC)

Rovatok