Index Vakbarát Hírportál

Nyár végére elérhető lehet a mesterséges antitestes kezelés

2020. május 10., vasárnap 22:31

Már júniusban elérhető lehet a mesterséges antitestes kezelés a koronavírus ellen, de azt még korai megmondani, hogy meg tudja-e gátolni vagy gyógyítani a betegséget, mondta el a CNN-nek a Renegeron nevű gyógyszercég vezérigazgatója vasárnap.

Dr. Leonard Schleifer optimista az eljárással kapcsolatban, de azt is elmondta, hogy igazi adatokra van szükség, ugyanis egy ilyen helyezetben azokat semmi sem helyettesítheti.

Míg a vakcinák az immunrendszer segítségével termelnek antitesteket, a mesterségesen előállított antitestek a vérbe fecskendezve időszakos immunitást biztosítanak. Schleifer szerint ez az eljárás azon alapszik, amit már 100 éve tudni az emberi immunrendszerről, csak éppen mesterséges eljárás segítségével.

A Regeneron abban bízik, hogy a klinikai kísérletek már júniusban elindulhatnak, és annak az eredményeitől függően akár nyár végére már több százezer adag is elérhető lehet majd. A cég tudományos igazgatója, dr. George Yancopoulos szerint az eljárás fontos áthidaló megoldás lehet, amíg megérkezik a vakcina.

Rovatok