Index Vakbarát Hírportál

A Twitternél nem lesz kötelező visszamenni az irodába

2020. május 12., kedd 19:58 | aznap frissítve

Egy dolgozóknak kiküldött email szerint a Twitternél akkor sem lesz kötelező visszamennie a munkavállalóknak az irodába, ha vége lesz a koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak, kivéve az olyan munkaköröket (mint például a szerverek karbantartása), amik megkövetelik a személyes jelenlétet.

Az emailt maga a cég vezérigazgatója, Jack Dorsey küldte ki. Dorsey már korábban is azt szorgalmazta, hogy a Twitter munkaereje ne legyen centralizált, de a járvány miatt hamarabb meg kellett ezt lépniük.

Dorsey azt is kifejtette az emailben, hogy a cég irodái egészen biztosan nem fognak szeptember előtt kinyitni, és pár szükséges kivételtől eltekintve az üzleti utak is megszűnnek. A Twitter minden személyes rendezvényt törölt az év további részére, a dolgozók pedig fejenként egy plusz 1000 dolláros keretet kaptak arra, hogy az otthoni munkájukat finanszírozni tudják.

A Twitter volt az egyik legelső techcég még március elején, ami arra kérte az alkalmazottakat, hogy maradjanak otthon. De nem az egyetlen volt, a példáját követte a Microsoft, a Google és az Amazon is. A Twitter később fogja bejelenteni a terveit 2021-re.

(Buzzfeed)

Rovatok