Index Vakbarát Hírportál

Tematikus gyűjteményeket vezet be az Instagram

2020. május 19., kedd 13:20

Első körben a mentális egészséggel és a koronavírussal kapcsolatos útmutatókat és tartalmakat ajánl az Instagram új fejlesztése. A Guides lényege, hogy egy adott témáról egy helyre gyűjti a hasznos és ellenőrzött tartalmakat, vagyis egyszerűbb keresni a témában, mint ha például csak hashtagek alapján keresne az ember, és a tartalom-előállítók is sokkal egyszerűbben tudják rendszerezni a témáikat. 

Az egyik első ilyen gyűjtemény például az amerikai öngyilkosság-prevenciós alapítvány mentális egészségről és koronavírusról szóló útmutatója, ami az alapítvány releváns tartalmait egy egyszerűen megtalálható és könnyen átlátható helyre gyűjti. Egy másik csoport, a Heads Together pedig olyan posztokat gyűjt egybe, ami arra emlékezteti a felhasználókat, hogy legyenek kedvesek egymáshoz, figyeljenek a saját mentális egészségükre, és beszéljenek arról, ha valami nyomasztja őket. 

Az útmutatók egy külön fülön érhetőek el, ahova több posztot, videós ötletet, kommentárt és tanácsokat lehet egy helyre gyűjteni. Nem csak saját, de máshonnan összegyűjtött tartalmak is bekerülhetnek, a linkek mindig az eredeti posztra viszik a felhasználókat. A gyűjtemények természetesen megoszthatóak, vagy üzenetben is el lehet küldeni őket a felhasználóknak, és az ígéretek szerint néhány nap múlva megjelennek a felhasználóknál is, a keresés és felfedezés fülnél. 

Első körben a wellnessközpontú alkotókra és cégekre fókuszálnak, és csak azok a felhasználók állíthatnak össze ilyen gyűjteményeket, akiket az Instagram kiválaszt, de valószínűleg ez a kör hamarosan bővülni fog. 

Rovatok