Index Vakbarát Hírportál

2021 nyaráig marad a digitális oktatás a Cambridge Egyetemen

2020. május 20., szerda 11:01

2021 nyaráig csak digitálisan tartanak órákat a Cambridge Egyetemen, és a vizsgázáshoz sem szükséges, hogy találkozzon a diák és a hallgató, azt szintén digitális úton intézik. 

Az előadások továbbra is online lesznek elérhetők, de a hír szerint lehetőség van arra, hogy kisebb csoportokban akár bejárjanak olyan órákra, ahol feltétlenül szükséges a személyes jelenlét, de ebben az esetben is be kell tartani a megfelelő óvintézkedéseket. 

A döntés annyiban nem végleges, hogy az egyetem jelezte, hogy felülvizsgálják, ha szükséges, és alkalmazkodnak a járványügyi tanácsokhoz. A közlemény szerint a könnyebb tervezhetőség miatt adták meg ezt az időintervallumot, de ha a járványhelyzet engedi, akkor felülvizsgálják. 

Frissítés: A cikkünk megjelenése után az Egyetem pontosította a helyzetet, eszerint a kisebb csoportos órákat és gyakorlatokat megtartanák, így az oktatás csak elenyésző része lenne digitális. A különböző karok pedig önállóan dönthetnek arról, hogy mikor és hogyan kezdik újra az oktatást. 

Rovatok