Index Vakbarát Hírportál

Bill Gates alapítványa újabb 1,6 milliárd dollárt ad vakcinákra

2020. június 8., hétfő 10:19

A Bill és Melinda Gates Alapítvány bejelentette, hogy a következő években további 1,6 milliárd dollárt (487 milliárd forint) adományoz a GAVI nemzetközi vakcinaszövetségnek. A GAVI az összeesküvés-hívők aranybányája, hiszen mindenki benne van, aki számít, a WHO-tól az UNICEF-en és a Világbankon keresztül Bill Gatesig, az NGO-kig és a vakcinagyártókig. A szervezet hangoztatott célja, hogy vakcinákkal mentsék meg az elmaradott térségekben élő generációkat.

A Gates Alapítvány további 100 millió dollárt adományoz kifejezetten a Covid-19-vakcinákra. Mint Bill Gates elmondta: „Jelenleg emberek milliárdjai élnek lezárások közepette, mivel nincsen oltás a Covid-19 ellen. A járvány letaglózó hatása hatalmas emlékeztető nekünk arra, hogy milyen sérülékenyek vagyunk a betegségekkel szemben.”

A Microsoft-alapító és felesége alapítványa ezzel már összesen 5,7 milliárd dollárt adott a GAVI-nak, amely a hétvégén megrendezett globális vakcinacsúcson legalább 7,4 milliárd dollárnyi felajánlást igyekezett összegyűjteni. 

Eközben a felmérések szerint az amerikai republikánusok 44 százaléka hisz abban, hogy a jövőbeli tömeges Covid-19-oltókampánnyal Gates mikrocsipeket akar az emberek vérkeringésébe fecskendezni.

Ez egyébként nem igaz, a rend kedvéért ide is leírjuk.

Amikor újságírók kérdezték ezen összeesküvés-elméletekről Gatest, ő „valamelyest aggodalomra okot adónak” nevezte őket. „Bizonyos tekintetben ez annyira bizarr, hogy az ember igyekszik viccesnek felfogni. Sosem vettem részt efféle vakcinákkal kapcsolatos mikrocsipes dologban. Szinte nehéz is tagadni ezeket az állításokat. Olyan szinten hülyeség, hogy már pusztán a megismétlésük is kölcsönöz nekik némi hitelességet.”

Gates attól nem fél, hogy a koronavírust övező félrevezetés miatt a kormányok nem fogják finanszírozni az oltásokat. Attól azonban tart, hogy az emberek nem merik majd beoltatni magukat. „A félrevezetés később még visszavetheti az erőfeszítéseket, de jelenleg még nem jelent problémát” – mondta el Bill Gates.

(Geek Wire)

Rovatok