Index Vakbarát Hírportál

A Tinder megpróbálta betiltani a Black Lives Matter hirdetését, de már megbánták

2020. június 11., csütörtök 16:04

Számos felhasználó jelentette, hogy azért távolították el őket a világ legnépszerűbb társkereső appjából, mert arra buzdították a többieket, hogy írjanak alá a George Floyd megölésével kapcsolatos petíciókat, vagy felfüggesztették őket, mert a profiljukban feltüntették a #BlackLivesMatter hashtaget.

A Tinder adminisztrátorai (vagy algoritmusa, ez nem egyértelmű) arra hivatkozva bannolták a felhasználókat, hogy a felhasználási feltételek szerint tilos a szolgáltatást promóciós célokra használni. Persze, önmagunk promótálásán kívül.

A lépésnek - nem túl meglepő módon - nem lett túl jó sajtója. Ezért a kitiltott felhasználókat, ha ők kérik, visszahelyezik a szolgáltatásba. 

Az egyik kitiltott felhasználó így írt a Twitteren: "Tegnap beírtam a Tinder-bemutatkozásomba, hogy Minden Fekete Élet Számít - Ha nem értesz ezzel egyet, akkor pöccints balra, mert nem akarok randizni veled. Erre a fiókomat felfüggesztették." Se szeri, se száma a hasonló beszámolóknak:

Olyanok is voltak, akik a Tinderen felajánlották a többieknek, hogy meztelen képet küldenek magukról, ha azok pénzt adományoznak a fekete polgárjogi küzdelem céljaira. Őket is felfüggesztették. A Tinder most magyarázkodik:

Időről időre előfordul, hogy a felhasználóink olyan témák népszerűsítésére használják a Tindert, ami őket érdekli. Bár a felhasználási feltételeinkben szerepel az, hogy eltávolíthatunk fiókokat, ha azokat promóciós célokra használják, elkötelezettek vagyunk az irányban is, hogy az irányelveinket az általunk követett értékekkel összhangban alakítsuk. Már hangoztattuk támogatásunkat a Black Lives Matter mozgalom iránt, és azt akarjuk, hogy a platformunk olyan hely legyen, ahol a felhasználók ugyanezt megtehetik.

A múlt hónapban a Tinder valóban megosztott egy nyilatkozatot arról, hogy támogatja a feketék jogaiért vívott küzdelmet, és adományozni fog valamennyi (nem mondták meg, mennyi) pénzt az ügy támogatására. "Nem hallgatunk, ha igazságtalanságot látunk a világban" - írták akkor.

Rovatok