Index Vakbarát Hírportál

Összecsukható telefont tesztel állítólag az Apple

2020. június 16., kedd 14:24

Ha igazak az iparági pletykák, a Samsung által kitaposott ösvényre merészkedik az Apple is: a cég állítólag már teszteli a saját nyitható-csukható okos telefonjának prototípusát. Erről Jon Prosser, a Front Page Tech YouTube-csatorna vloggere számolt be Twitteren:

Az Apple-ügyekben mindig jól értesült technológiai elemző úgy tudja, hogy az Apple összehajtható iPhone készüléke nem hasonlít a Samsung Foldra, mivel nem egy, középen hajlékony kijelzője van, hanem két különálló panel alkot egy kijelzőt kinyitás után. A készülék dizájnja az iPhone 11-re hajaz: lekerekített sarkok, rozsdamentes acél ház jellemzi.

A nagy kijelzőn nincs betüremkedés a kamerának, ellenben van hátlapi kijelző és ott kapott helyet például az arcfelismerésért felelős modul is.

Az nem világos, hogy Prosser saját szemmel látta-e a protoípust, vagy közvetve, elmondásból ismerte meg a főbb jellemzőit. Szerinte a készülék nem olyan, mint két iPhone összekötve valami zsanérral: ha kinyitják, a két kijelző meglepően szépen és folytonosan simul egymáshoz, egy nagy képernyőt alkotva:

Valahogy így:

Hogy mikor lehet a prototípusból valóságos termék, nehéz megmondani, az eléggé valószínű, hogy a küszöbön álló új szériában még nem lesz ilyen készülék, talán 2-3 év múlva rukkol elő az Apple olyan termékkel, amit tökéletesnek ítélnek és készek kiadni kezükből.

Rovatok