Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus: négy újabb fertőzött és három halálos áldozat szombaton

2020. június 28., vasárnap 09:43

Az elmúlt 24 órában négy főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4142-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Három beteg elhunyt, így a halálos áldozatok 581-en vannak. 2685-en gyógyultak meg eddig a betegségből.

Az aktív fertőzöttek száma némileg csökkent, jelenleg 876 fertőzöttet tartanak nyilván (tegnap 879-es voltak). 172 beteget ápolnak kórházban, kilencet kell mesterségesen lélegeztetni közülük. A fertőzöttek 38, az elhunytak 60, a gyógyultak 48 százaléka fővárosi.

A járványügyi veszélyhelyzet megszűnt, de ez nem jelenti azt, hogy a vírus eltűnt volna az országból, sem pedig azt, hogy a járvány gazdasági hatásai elmúltak volna. Továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. A 65 évesek délelőtti vásárlási idősávja megszűnt.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a JP Morgan elemzést adott ki a koronavírus-járvány hatásairól az európai, közel-keleti, afrikai gazdaságra. Eszerint igazán mély recessziót élhetett át az elmúlt hónapokban a magyar gazdaság. A bank szerint a legnagyobb zuhanást a magyar, a román és a török ipari termelés szenvedte el eddig a koronavírus-válságban, Magyarországon és Romániában nem csak az autógyártás, hanem a többi iparág is hirtelen zuhant nagyot.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

Rovatok