Index Vakbarát Hírportál

Hálózati adapter nélkül érkezhet az új iPhone

2020. június 29., hétfő 08:54

Kiszivárogtatott információk szerint pénzügyi és környezetvédelmi megfontolásból nem lesz majd a töltőcsatlakozó a gyári csomagolás része az új iPhone készülékeknél, sőt a gyári fülhallgató sem kerül majd a dobozba. Úgy tudni, hogy a várhatóan ősszel megjelenő új modelleket érinti ez a fajta megszorítás – jelent meg Ming-Csi Kuo oldalán, akinek az információiban általában meg lehet bízni. 

Vagyis a 2020-ban bemutatott modellek mellé csak az adatkábelt csomagolják majd, a hálózati adaptert külön lehet megvásárolni.

Ming-Csi Kuo úgy tudja, hogy ezzel a döntéssel szeretnék csökkenteni a költségeket, amit az 5G technológia telefonokba építése okoz, emellett környezetvédelmi szempontokat is mérlegeltek. Sokan úgy vélik, hogy a hálózati csatlakozó pazarlás, mert rengetegen a régebbi csatlakozót használják, vagy a számítógépük USB-csatlakozóján keresztül töltik a telefont, ezért felesleges minden készülék mellé adni egyet. 

Arról egyelőre nincs szó, hogy mennyibe kerül majd a külön megvásárolható hálózati adapter, de úgy tudni, hogy a korábbi 18W-os helyett 20W-s hálózati csatlakozót lehet majd vásárolni. 

Rovatok