Index Vakbarát Hírportál

Többé nem ment minden fotót és videót automatikusan a Google Fotók alkalmazás

2020. június 30., kedd 12:31

Nem menti többé automatikusan a Google Fotók alkalmazás azokat a képeket, amik egyes üzenetküldő alkalmazások külön mappájába kerülnek. Az Instagram, a Facebook vagy a WhatsApp is külön mappát kreál a fotóknak. A WhatsApp mappájába kerülnek például azok a fotók, amiket egy üzenetben kap a felhasználó, ugyanez a helyzet a Messenger esetén, de rengeteg más alkalmazás is külön mappákban tárolja a képeket. Eddig ezek többsége automatikusan bekerült a Google Fotók alkalmazásba, amivel ingyen lehet korlátlan mennyiségben felhőben tárolni a fotókat és videókat.  

Mostantól  viszont külön jelölni kell a beállításokban az üzenetküldő alkalmazások mappáit is, ha azt szeretnénk, hogy azok továbbra is szinkronizálva legyenek a felhővel, vagyis bárhonnan elérhetőek legyenek. Bár az alkalmazások többsége egyébként sem törli a képeket addig, amíg a felhasználó manuálisan nem törli őket. Ha belenéz valaki most a Messenger beszélgetéseibe, ott jó eséllyel talál olyan fotókat, amikről valószínűleg már el is feledkezett.

A Google szerint a járvány miatti korlátozások alatt megugrott a képküldések száma, és szerettek volna egy kicsit spórolni az erőforrásokkal. Ha valakinek hiányzik a korábbi funkció, akkor bármikor változtathat a beállításokon, és azt is leszögezték, hogy ez az újítás nem érinti azokat a képeket, amik ezekből a mappákból már korábban a felhőbe kerültek.

Rovatok