Index Vakbarát Hírportál

Negyvenmillió forintért lehet majd befizetni egy hatórás útra az űr szélére

2020. július 3., péntek 12:12

Egy floridai cég azt ígéri, hogy már jövőre tesztelik, néhány év múlva pedig elérhető is lesz az olyan utazás, ami ha nem is az űrbe, de az űr szélére repíti a vállalkozó kedvű embereket. Méghozzá egy nyomás alatt álló kapszulában, ami leginkább egy hőlégballonra vagy egy furcsa lámpára hasonlít. 

A Space Perspective 2021 elején szeretné megejteni az első tesztrepüléseket, egyelőre még személyzet és emberek nélkül, csak tesztbábukkal, aztán a tervek szerint néhány éven belül már élesben is lehet használni a járművet. 

A furcsa űrutazás hatórás lesz, persze az ár tartalmazza majd az útközbeni frissítőket. És ami úgy tűnik, hogy a legfontosabb: a közösségi oldalak is elérthetőek lesznek, nehogy később kelljen posztolni a felvételeket. 

Az utazások a floridai Cecil űrállomásról indulnának, de tervben van, hogy a világ más pontjain is lennének indítóállomások. Egy jegy a tervek szerint nagyjából 125 ezer dollárba, azaz több mint 39 millió forintba kerülne, és egyszerre nyolcan utazhatnának egy kapszulában. Nagyjából két órát töltenének 30 kilométer magasságban a Földtől, majd aztán az óceánba csapódnának, hogy egy kis hajókázással érjék el újra a szárazföldet. 

Rovatok