Index Vakbarát Hírportál

Teljesen zöldenergiára áll át a Vodafone

2020. július 19., vasárnap 15:30

Ha az arculatában nem is, működésében zöldre vált a Vodafone azzal, hogy 2021 júliusáig 100 százalékban megújuló villamosenergiával szeretné üzemeltetni az európai hálózatait. Ez annyit tesz, hogy a multinacionális szolgáltató rendszerei kizárólag szél-, nap- és vízenergiával megtermelt áramot használnak.

Partnereinek is segítene a Vodafone abban, hogy csökkentsék a szén-dioxid kibocsátásukat, ennek érdekében azt vállalta a cég, hogy a következő tíz évben összesen 350 millió tonnányi szén-dioxid kibocsátás megtakarítását vállalná.

Ez nem pusztán pénzügyi manőver, a távközlési cég a szaktudásával igyekezne elérni ezt a célt, például azzal, hogy az internetre kötött (IoT) eszközök segítségével hatékonyabbá tenné a partnerek logisztikai tevékenységét, a mobilnetre kötött szenzorokkal a méréséseket és a gyártást, de az otthoni munkavégzés támogatását is ide számolják. 

Korábban az volt a Vodafone terve, hogy 2025-re áll átt 100 százalékban megújuló energiaforrásokra, ezt a célkitűzést hozta előre pár évvel. A társaság közleményében az áll, hogy 2020-ban 77 millió eurót költöttek energetikai projektekre, amelyekkel éves szinten 186 GWh megtakarítást érhetnek el.

Ennek részeként hatékonyabb hálózati berendezéseket telepítettek, alacsonyabb energiaigényű hűtőeszközöket használnak, lecserélték a régi, többet fogyasztó eszközeiket. 

Rovatok