Index Vakbarát Hírportál

Megint gyárt olcsóbb mobilt a OnePlus

2020. július 21., kedd 19:12

Hivatalosan is megérkezett kedden a OnePlus Nord, amellyel a kultikus gyártó öt év kihagyás - ez volt a OnePlus X - után megint piacra dobott egy megfizethetőbb árú, középkategóriás mobiltelefont.

A hétszáz dolláros OnePlus 8-ból megtartották a 48 megapixeles főkamerát, az 5G kapcsolódás lehetőségét, valamint a 90 Hz képfrissítésű full HD oled kijelzőt, de a Nord rendszercsipjét középkategóriásra cserélték. Ritka az ilyen kijelző ebben az árkategóriában, és ez még nem minden: 

plusz kamerát is kapott a OnePlus Nord

A 48 megapixeles főkamera mellett a hátlapon van még egy 8 megapixeles szélesebbb látószögű lencse, egy 2 megapixeles makrókamera, és egy 5 megapixeles szenzor, ami még a OnePlus 8-on sincs, igaz, ez csupán a mélység érzékelését segíti.

A Snapdragon 765D csip valamivel lassab, mint a 865-ös csúcslapka, de egész jó felszereltséggel érkezik. A 480 dolláros alapmodellben 8 GB RAM és 128 GB tárhely van, míg a körülbelül 595 dolláros változat 12 GB RAM-ot és 256 GB-os tárolót kapott, ami inkább a felső árkategóriára jellemző.

Habár a OnePlus Nord csak augusztus 4-én lesz széles körben elérhető a boltokban, a rajongók hamarabb is hozzájuthatnak a gyártó weboldalán. 

  (The Verge)

Rovatok