Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy floridai tinit a Twitter legnagyobb hekkelésének ügyében

2020. július 31., péntek 21:57 | aznap frissítve

Fontos fejlemény érkezett a Twitter legnagyobb hekkelésének ügyében, az amerikai szövetségi és állami szervek ugyanis helyi idő szerint péntek reggel bejelentették, hogy letartóztattak és bebörtönöztek egy 17 éves floridai tinit, aki a gyanú szerint az akció agya lehetett – írja a The Verge.

A tampai fiatalt több mint harminc bűncselekménnyel, köztük szervezett csalással, hekkeléssel és személyazonosság-lopással gyanúsítják, a hivatalos bejelentés szerint pedig a lakásán tartóztatták le, ahol egyedül élt. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy van-e másik gyanúsítottja is az ügynek, erre a kérdésre ugyanis az ügyész nem válaszolhatott. A fiatalnak felnőttként kell majd bíróság elé állnia, az államügyész pedig hangsúlyozta, hogy nem egy hétköznapi 17 évesről van szó. A rendvédelmi szervek emellett azt is kiemelték, hogy a gyanútlan emberektől kicsalt 100 ezer dollárnyi bitcoinon túl beláthatatlan következményekkel járhatott volna a hekkelés:

Mint mondták, ez nem vicc, hanem komoly bűncselekmény, aminek komoly következményei is vannak, ha pedig valaki azt hiszi, hogy retorziók nélkül húzhat le embereket online, azt a hajnalban az ajtaján dörömbölő szövetségi ügynökök fogják felverni ebből az álomból. Elképzelhető, hogy a fiatal már holnap bíróság elé áll Floridában, ami egyben arra is enged következtetni, hogy jelenleg szövetségi vádak nincsenek ellene. A Twitter egy tweetben köszönte meg a hatóságok gyors munkáját, és azt írták, a továbbiakban is mindenben együttműködnek majd velük, emellett pedig folyamatosan tájékoztatják majd a felhasználókat a helyzetről.

A Twitter korábban megerősítette, hogy a hekkertámadás során személyes adatokhoz is hozzáférhettek a támadók. Az üggyel a támadás után bővebben is foglalkoztunk, ezt a cikket itt olvashatják el:

Rovatok