Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb kijelzőt, jobb kamerát kap a Galaxy Z Fold 2

2020. augusztus 6., csütörtök 09:00

Minden kiszivárgott róla, de a Samsung végre hivatalosan is bemutatta az összehajtható telefonjainak új genercióját, a Galaxy Z Fold 2 mobilt. A tavalyi úttörő modellhez képest újdonság a jóval kisebb helyet igénylő, kijelzőlyukban elhelyezett szelfikamera, az önmagában is óriási külső kijelző, valamint a feltuningolt kamerarendszer, amely megszólalásig hasonlít arra, amit a szintén szerdán bemutatott Note 20 Ultra mobilon is láthatunk.

Íme a Thom Browne változata a mobilnek:

Belül is ugyanolyan erős a hardver, a mobilban a Qualcomm Snapdragon 865+ rendszercsip dolgozik.

Pontos részletek viszont csak szeptember 1-én derülnek ki, akkor kerül piacra az új mobil

Nemcsak a külső kijelző lett normális méretű, 6,2 hüvelykes, de a belső kijelző képátlója is 7,6 hüvelyre nőtt, részben az első Fold kameraszigetének felszámolásának köszönhetően. Ez a panel is 120 Hz-es képfrissítéssel bír, és természetesen OLED, hiszen a hajlítható kijelzők már csak ilyenek. A felület borítását viszont lecserélték, a sérülékenyebb műanyag helyett a hajszálnál is vékonyabb üvegborítást kapott a panel.

A Fold 2 vékonyabb lett, kiterítve csupán 6 milliméteres, így becsukott állapotban sem tömi ki annyira a zsebet, mint az első Fold. A telefon olyan zsanért kapott, amely nemcsak teljesen kinyitott és bezárt állapotban tudja stabilan megtartani a két felét, hanem félúton is, amikor úgy áll meg a Fold 2 az asztalon, mint egy laptop.   

Rovatok