Index Vakbarát Hírportál

Évi másfél milliárdot keres a TikTok legnagyobb sztárja

2020. augusztus 7., péntek 16:35

5 millió dollárt, vagyis nagyjából másfél milliárd forintot keres a TikTok legjobban fizetett sztárja - írja a Tubefilter influenszer-hírportál. Addison Rae rövid táncos videókkal kezdte az online celeb karrierjét, ma már podcastot futtat exkluzív Spotify-szerződéssel, saját szépségmárkája van, a TikTokon pedig 54 millió követővel fut a csatornája.

Együtt még nála is többet kaszálnak a D'Angelo nővérek, Charli és Dixie. Ők divatmárkákat népszerűsítenek elsősorban, két kölön csatornán 77, illetve 33 millió követőjük van, iparági becslések szerint 4, illetve 2,9 millió dollár az éves bevételük. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén a zenész Loren Gray áll, 46 millió feliratkozója van, és évi 2,6 milliót keres.

A TikTok sztárjai most alighanem rettentően izgulnak, mi lesz a platform további sorsa, Donald Trump ugyanis eltökéltnek tűnik abban, hogy betiltsa Amerikában a kínai hátterű appot, adatvédelmi aggályok miatt. Ezzel a platform a legnagyobb piacát veszítené el (a másik legnagyobbat, Indiát már elveszítette nemrég).

Rovatok