Index Vakbarát Hírportál

Különböztesse meg az dzsungelt a tundrától az új Google Mapsszel!

2020. augusztus 19., szerda 10:30

A héten nagy frissítés érkezik a Google Mapshez: látványosabb lesz a térkép, könnyebb lesz megkülönböztetni a havas hegycsúcsot a homokos tengerparttól, és az utcák közötti navigálás is egyszerűbbé válik – írja a héten érkező frissítésről a Google a blogján. Azt írják, hogy mind az általuk lefedett 220 országban és területen elérhető lesz az újítás.

Az új és a régi verzió között az a különbség, hogy most műholdas képeket vettek alapul és egy új színező algoritmust használtak. Az új térképen valóban sokkal jobban megkülönböztethetőek a különböző tereptárgyak és viszonyok. Hogy ezt illusztrálják, a Google készített néhány összehasonlító képet:

Nem csak a természeti tényezőket rajzolták újra: néhány város (például New York, London, vagy San Francisco) is ráncfelvarrást kap, így könnyebb lesz megkülönböztetni az utakat a járdáktól, valamint láthatóak lesznek a zebrák és járdaszigetek. A Google azt állítja, hogy az új dizájnban az elemek alakja és szélessége méretarányos kicsinyítése a valóságnak.

A héten már láthatóak lesznek a természeti változások, bár ki kell hozzájuk zoomolni, az új városképek pedig a következő hónapban jönnek majd ki.

Rovatok