Index Vakbarát Hírportál

Trump az Amazont hibáztatja a haldokló postáért

2020. augusztus 19., szerda 15:35

Donald Trump az Amazont okolja, amiért az amerikai postaszolgálat (USPS) költségvetési hiányban szenved – írja a Verge. Az elmúlt hetekben nagyot ugrott az USPS támogatottsága a népesség körében, mert a járvány miatt sokan inkább levélben szavaznának az idei választásokon.

Az elnök augusztus 13-án pont azt mondta a Fox műsorában, hogy azért von meg támogatásokat a postától, hogy az emberek ne tudjanak levélben szavazni – pedig Trump és felesége is megigényelték a levelezős szelvényt. Az elmúlt hetekben sok kritika érte a kormányt, amiért több (Trump által is támogatott) költségcsökkentést is bevezettek a postánál: csökkentett szolgáltatás, levélválogató gépek lekapcsolása, csökkentett túlórapénz a levélhordóknak.

Ezek miatt annyira lelassult az USPS, hogy bejelentették, hogy 46 államban és Washington D.C.-ben valószínűleg nem tudnák időben kézbesíteni a szelvényeket.

Kedden az elnök azt posztolta Twitterre, hogy MENTSÜK MEG A POSTÁT, szerdán pedig azt, hogy az Amazon hibája, hogy nincs pénz, mert túl keveset fizetnek csomagonként. A mai tweet szerint a postát azonnal fel kéne támasztani, méghozzá úgy, hogy minden munkahelyet megvédjenek, de a költségeken nem a fogyasztókon verik le.

Ez nem az első, hogy Trump a kormánykritikus Washington Post, és az Amazon tulajdonosát, Jeff Bezost okolja a posta rossz helyzetéért. 2018-ban azt vetette fel, hogy az Amazonnak kétszeres árat kéne fizetnie csomagonként.

Rovatok