Index Vakbarát Hírportál

56-an fertőződtek meg a Starbucksban - kivéve a maszkos személyzet

2020. augusztus 26., szerda 08:21

Legalább 56 koronavírus-fertőzés köthető a dél-koreai Padzsu városában lévő egyik Starbuck kávézóhoz. A vásárlók többsége nem viselt maszkot az üzletben, amely rosszul szellőzött. 

A négy alkalmazott, akik folyamatosan maszkot viseltek a műszakjaik alatt, nem fertőződött meg.

A hatóságok szerint a helyi járvány egy olyan fertőzött vendégtől eredt, aki augusztus elején a légkondicionáló berendezés mellett foglalt helyet. A légkondi terítette szét a tőle származó aeroszol cseppecskéket az egész üzlet légterében. Emellett nem kizárható, hogy a vírus a vendégek által gyakran fogdosott felületek közvetítésével is terjedt.

Dél-Koreában tavasszal sokkal sikeresebben kordában tudták tartani a koronavírus terjedését, mint a legtöbb országban, amit a nagyon szigorú kontaktkövetéssel, illetve a tömeges teszteléssel sikerült elérniük. Ugyanakkor a nyáron újra meredeken emelkedni kezdtek az esetszámok, ami arra mutat rá, hogy egyetlen ország sem érezheti magát biztonságban. A kormány a minap szigorú maszkviselési rendelkezéseket hozott, illetve újra bezárattak egy sor sokak által látogatott intézményt és szolgáltatóhelyet.

(Business Insider)

Rovatok