Index Vakbarát Hírportál

Kibertámadás miatt állt le az új-zélandi tőzsde

2020. augusztus 27., csütörtök 08:53

Két teljes napig működésképtelenné vált az új-zélandi értéktőzsde, hekkertámadás miatt. A bejelentés szerint ez volt az első eset a tőzsde történetében, hogy DDoS támadás érte a tőzsdét külföldi forrásból.

A támadás megbénította a tőzsde kommunikációs összeköttetéseit, ezért saját maguk döntöttek úgy, hogy leállítják a kereskedést. Másnap újabb támadást indítottak a tőzsde ellen, így a kereskedés egészen szerda délutánig nem állt helyre.

A DDoS támadás faék egyszerűségű túlterhelés, amikor rengeteg számítógép egyszerre próbál adatot lehívni egy online szolgáltatásból, aminek következtében az oldal összeomlik. A támadásban rendszerint olyan zombivá változtatott gépek vesznek részt, amelyek tulajdonosai mit sem tudnak az egészről, de egy korábbi vírusfertőzés miatt a hekkerek irányíthatják a komputerüket.

A közlés szerint a támadás ugyan fennakadást okozott a kereskedésben, de szenzitív információk nem kerültek ki. A tőzsde, bár a szerdai munkaidő jelentős részében nem működött, a záráskor már újra működőképes volt, és az új-zélandi tőzsdeindex rekordmagasságokba emelkedett.

(BBC)

Rovatok