Index Vakbarát Hírportál

Joe Biden már videojátékban kampányol

2020. szeptember 2., szerda 14:16

Járvány idején minden lehetőségek meg kell ragadniuk az amerikai elnökválasztás jelöltjeinek, hogy online megszólítsák a választókat, és a politikai üzenetek már nem korlátozódnak a közösségi médiára, a videojátékok virtuális világát is elérték.

A demokrata elnökjelölt Joe Biden kampánystábja az Animal Crossings: New Horizons játékhoz tervezett négy támogatói táblát, melyeket a játékosok a saját virtuális kertjükben helyezhetnek el. A tartalmakat egy speciális QR-kód leolvasásával lehet megszerezni a játékban, a Nintendo Switch Online alkalmazásból.

Milliók vették meg az Animal Crossings játékot, ez a Nintendo Switch egyik legütősebb ajánlata, és kimondottan erős benne a közösségépítő jelleg, nyilván ezért nyomult be ide a politika.

Biden stábja nem bízza teljesen a véletlenre a játékbeli dekorációk elterjedését, több híres játékost bevetnek, hogy népszerűsítsék a digitális kampánykellékeket.

Nem ez az első alkalom, hogy elmosódik a határvonal a virtuális és a valós események közt, a Fortnite-on például áprilisban volt egy online koncert, a Minecraftban virtuális fesztiválokat tartottak.

The Verge

Rovatok