Index Vakbarát Hírportál

November végén lesz a Kutatók Éjszakája

2020. szeptember 13., vasárnap 23:46 | három éve frissítve

A koronavírus-járvány sok szektorban felülírta a szokásokat. Korábban írtuk, hogy a rendezvényszakma milyen nehézségekkel küzd, a Kutatók Éjszakája későbbi megrendezése is meggyőző példa.

A szervezők remélik, hogy a késő őszi időpontig a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy az összes tervezett rendezvényt meg tudják tartani. A részt vevő intézmények, köztük egyetemek, kutatóintézetek, laboratóriumok, múzeumok és középiskolák ugyanakkor arra is felkészülnek, hogy szükség esetén a világhálón keresztül rendezik meg a programokat.

Az idén november 27-re és 28-ra meghirdetett Kutatók Éjszakáján tizenöt éve szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül ismerkedhet minden korosztály a tudományos kutatás számos új eredményével és módszereivel. Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

(Borítókép: Kémiai kísérlet az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusán a Kutatók éjszakája országos rendezvénysorozaton 2018. szeptember 28-án.  MTI Fotó: Mónus Márton)

Rovatok