Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mikor jön és mennyibe kerül az új Xbox és Playstation

2020. szeptember 13., vasárnap 13:32

A Microsoftnak két új konzolja kerül a boltokba várhatóan novemberben 10-én: az izmosabb Xbox Series X és a teljesítményében és méreteiben kisebb, optikai meghajtó nélküli, belépő modellnek szánt Xbox Series S.

A Microsoft két eszköze már itthon is előrendelhető. A fekete alapszínű Series X-et közel 185 ezer forintért értékesítik, a fehérben pompázó Series S-t pedig csaknem 114 ezer forintért.

A Playstation 5 is előrendelhető már, de az ára egyelőre besorolás alatt van. Mindazonáltal vannak pletykák, melyek szerint a Sony – amely ugyancsak két opciót kínál a vásárlóknak – optikai meghajtót mellőző PS5-jének a Digital Edition verziója mintegy 142 ezer forintba, a normál kiadás pedig nagyjából 178 ezer forintba fog kerülni.

A hírt közlő lap megkérdezte a legnagyobb műszaki áruházakat a konzolpiac alakulásáról. A MediaMarktnál azt tapasztalják, hogy a vásárlók egyelőre kivárnak, korántsem tűnnek olyan izgatottnak, mint amikor az Xbox One és a PS4 érkeztek a boltok polcaira. Mások is hasonlóan látják a helyzetet: az eMag sem tudta egyértelműen kijelenteni, hogy a konzoljátékok szerelmesei melyik platformot várják, az Extreme Digital pedig hozzátette, hogy a gyártók is elengedték most a vad promóciózást.

Rovatok