Index Vakbarát Hírportál

A NAV nevében ígértek adóvisszatérítést az adathalászok

2020. október 9., péntek 21:02

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében küldött, adó-visszatérítést ígérő adathalász-támadásra derítettek fényt a Kaspersky kutatói.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a Kaspersky Security Network rendszerében csak október 8-án több mint száz esetben észlelték azt a rosszindulatú e-mailt, amelyben a csalók adó-visszatérítést ígérve próbáltak személyes adatokat ellopni a címzettektől.

A Kaspersky a hasonló esetek elkerülése érdekében mindenkinek azt javasolja, hogy vizsgálja meg a feladó e-mail-címét. Ha az egy ingyenes e-mail-szolgáltatásból származik, vagy értelmetlen karaktereket tartalmaz, akkor valószínűleg hamis.

A levél tartalmát körültekintően olvassák el, ugyanis a jól ismert cégek nem küldenek rossz formátumú vagy nyelvtanilag helytelenül megfogalmazott elektronikus leveleket.

Kiemelték, hogy senki ne nyissa ki a mellékleteket, és ne kattintson a linkekre a kézbesítőktől származó e-mailekben, különösen, ha a feladó ragaszkodik hozzá. Inkább közvetlenül a hivatalos webhelyre látogassanak el, és onnan jelentkezzenek be, ha szükséges.

Rovatok