Index Vakbarát Hírportál

Kistérségi iskoláknak adományozott eszközöket a Vodafone

2020. november 4., szerda 12:40

270 tabletet és 50 laptopot osztott ki a Vodafone Magyarország Alapítvány Békés és Csongrád-Csanád megyében, hozzájárulva ezzel a kistérségi iskolákban tanuló diákok digitális oktatásához. Az eszközadományok révén az alapítvány közel 3000 diákhoz és 400 pedagógushoz juttatta el a digitális oktatás kínálta lehetőségeket.

A Vodafone Magyarország Alapítvány úgy ítélte meg, hogy az elmúlt fél évben a digitális oktatás, illetve az ehhez szükséges feltételek – tudás és eszközök – megteremtése fontosabb lett, mint valaha.

Az adományból az általános iskolák mellett szakközépiskolák és gimnáziumok is részesültek. Az eszközöket június és október között kapták meg az iskolák, így nagy részüket már a szeptemberi tanévkezdéskor használatba vehették a diákok és a pedagógusok.

Évek óta aktívan részt veszünk a digitális felzárkóztatásban, és évek óta dolgozunk azon, hogy a lehető legszélesebb réteg számára tegyük elérhetővé a digitális eszközöket és internet-hozzáférést. Nagy öröm számomra, hogy a most bejelentett eszközadományainkkal ismét több ezer diák és több száz pedagógus részesülhet a digitális világ nyújtotta lehetőségekből – kiváltképp egy ilyen nehéz pandémiás helyzetben”

– mondta el dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi tagja, a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke.

A Vodafone Magyarország Alapítvány mostani eszközadománya nem egyedi eset, ugyanis immár öt éve működik nagy sikerrel az alapítvány Digitális Iskola Programja, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű térségek tanulói számára is elérhetővé tegye a digitális világ nyújtotta lehetőségeket. 

A Digitális Iskola Programhoz már a járvány előtt 55 intézmény csaknem 16 000 tanulója és 1800 pedagógusa csatlakozott.

Rovatok