Index Vakbarát Hírportál

Sokmilliós tábora van a járványnihilistáknak

2020. november 20., péntek 20:32 | három éve frissítve

Vírus és járvány is létezik. De ezt nem mindenki gondolja így.

Aki szerint az adótornyok miatt fulladunk meg

A koronavírus-tagadás két nagyágyúja közül David Icke egy nehézsúlyú konteógyáros. Az egykori BBC-sportriporter legutóbb tavasszal került címlapokra azzal, hogy a Facebook és a YouTube letiltotta fiókjait, mert videóiban arról beszélt, hogy az 5G és a járvány között közvetlen kapcsolat van. Ez pedig sértette a közösségi és videómegosztó platformok irányelveit. 

David Icke szerint az 5G megakadályozza az oxigén felvételét a tüdőben, kézfogással nem lehet elkapni a vírust, továbbá az egészséges immunrendszerű emberek biztonságban vannak. Ha pedig elkészül a koronavírus elleni vakcina, akkor az oltással

nanotechnológiai mikrochipeket juttatnak az emberekbe,

ami lehetővé tenné az emberek irányítását. Úgy véli, hogy az egész mögött Bill Gates, a Covid–19-vakcina-kutatás támogatója áll, ezért börtönbe kell zárni őt.

Videóit mintegy 30 millióan látták, közülük több követője követelte a veszélyesnek gondolt 5G-adótornyok felgyújtását.

Rendszeresen feltűnik koronavírus-szkeptikus tüntetéseken, legutóbb ezrekhez szólt Londonban a Trafalgar téren. 

A napfoltok fenegyereke mindent tagad

Nem marad le mögötte a szintén brit Piers Corbyn, aki egy igazi multiszkeptikus. Tagadja, hogy emberi tevékenység klímaváltozást okozna, lelkesen támogatja az 5G-összeesküvés-elméleteket, és teljes szívvel egyetért az oltásellenes állításokkal.

A koronavírus-járvány mögött Soros Györgyöt és Bill GatesT, illetve a két üzletember köreit sejti, akiknek célja: az emberiség létszámának csökkentése. A korlátozásokkal szerinte a kisvállalkozásokat akarják megsemmisíteni, amelyeket átvesznek majd a gazdasági nagyhalak, és új világrendet vezetnek be.

Ő is határozott összefüggést lát az 5G-technológia és a koronavírus terjedése mögött. Egy kötelező oltással szerinte is mikrochipet szeretnének juttatni az emberek testébe.  

Korábban azzal szerzett hírnevet magának, hogy kidolgozott egy napfoltciklusokra alapozó időjárás-előrejelzési elméletet, és ezt úgy igazolta, hogy rommá kereste magát a bookmakereknél. Angliában szinte mindenre lehet fogadást kötni: ő nem sporteseményekre vagy választási eredményekre, hanem a következő hónapok időjárására fogadott.

Az öccse nem más, mint Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt (Labour) közelmúltban lemondott vezetője.

Dr. Gődény tisztázó tesztre készül

Idehaza is nagyot szalad most a koronavírus-tagadás. A leghíresebb szószólója a témának minden bizonnyal Dr. Gődény György. Az eredetileg gyógyszerész végzettségű neves testépítő idén vírusszkeptikus nézeteivel hívta fel magára a figyelmet, amiket

főként a közösségi médiában fejt ki.

A koronavírus-járvány súlyosságát éppúgy megkérdőjelezi, mint az 5G-technológia ártalmatlanságát – és külföldi „kollégáihoz” hasonlóan ő is kapcsolatot lát e kettő közt. 

Mondani sem kell talán, hogy a Magyar Gyógyszerész Kamara álláspontjával szögesen ellentétes mindaz, amiről beszél. Esetében a friss csattanó az, hogy nemrégiben elterjedt róla, hogy elkapta a vírust, ezért a napokban teszttel szeretné tisztázni az álhírt.

(Borítókép: Tüntetés Berlinben 2020. november 18-án. Fotó: Maja Hitij / Getty Images)

Rovatok