Index Vakbarát Hírportál

Játékosokra utaznak az adathalászok

2020. november 26., csütörtök 10:26

Az új játékidény kezdetével a Kaspersky szakértői több száz olyan adathalász oldalt találtak, amelyek célja a PUBG Mobile-fiókok ellopása. A fejlesztők gyakran kicsi, de mégis örvendetes kedvezményekkel, ajándékokkal viszonozzák, hogy a játékosok őket választják.

A többjátékos PUBG Mobile éppen most kezdte meg új szezonját a szintén népszerű Metro: Exodus nevű játékból átemelt elemekkel, szörnyekkel és gépekkel. Természetesen a csalók, mint kiváló lehetőségre tekintenek az új játékra.

A Kaspersky kiberbiztonsági cég nem kevesebb mint 260 olyan adathalász oldalt azonosított, amely felkínálja a játékosoknak a lehetőséget, hogy megnyerjék a játék új elemeit.

A nyeremény megszerzéséhez a felhasználóknak egyszerűen el kellett küldeniük a játékhoz tartozó felhasználó fiókjukat Twitter- vagy Facebook-profiljukon keresztül. Miután a belépés sikertelen volt, a felhasználókat további információk megadására kérték, beleértve a játékban használt becenevüket, telefonszámukat és egyéb személyes adataikat. Ennek eredményeként a csalók nemcsak a közösségi média fiókokat gyűjtötték be, hanem más személyes adatokat is – mindezt azért, hogy a játékosoktól ellopott felhasználói fiókokat eladják.

A támadók nagyon felkészülten várták az új játékidény kezdetét. Az oldalak, amiket azonosítottunk olyan meggyőző módon voltak megtervezve a dizájnt és a felületet illetően, hogy nagyon ismerősnek tűntek a játékosok számára

– mondta Tatjana Serbakova, a Kaspersky biztonsági szakértője.

Ahhoz, hogy elkerülje, hogy ilyen csalás áldozatává váljon, a cég az alábbiakat javasolja.

Rovatok