Index Vakbarát Hírportál

Leállt a Gmail

2020. december 14., hétfő 13:05 | aznap frissítve

A keresés kivételével globális kimaradás sújtotta a Google szolgáltatásait.

Hétfő délelőtt egy órára világszerte elérhetetlenné vált a Google népszerű online e-mail-szolgáltatása, a Gmail. 

Az internetes szolgáltatások elérhetőségét követő DownDetector oldal szerint az üzemzavar a  keresőóriás más szolgáltatásait, egyebek között a YouTube-ot, a Bloggert, Google Drive-ot, Google Analyticset és a Google Classroomot is érintette.

A hiba gyakorlatilag minden Google-szolgáltatásban tapasztalható volt az internetkereső kivételével, amely végig zavartalanul üzemelt.

A kiesés legnagyobb vesztesének a Google Nest termékek-tűnnek – a Nest márka a Google okosotthoni berendezéseit takarja, például hangszórókat, kapucsengőket és füstjelzőket. A panaszok között volt olyan, aki például a gyerekszoba lámpáját nem tudta felkapcsolni leállás alatt.

Legutóbb alig négy napja történt globális zavar népszerű internetes szolgáltatásban, akkor a Facebook online üzenőprogramja, a Messenger volt használhatatlan.

Sem a Messenger-, sem a Google-szolgáltatások esetében nem fordult korábban elő ilyen jellegű és kiterjedésű szolgáltatáskimaradás. Az Alphabet-részvények árfolyama enyhén esett hétfő délután.

Rovatok