Index Vakbarát Hírportál

Roswelli ufó: kinyílik a titkos napló

2020. december 15., kedd 08:59 | aznap frissítve

Nyilvánosságra hozzák a helyszínre elsőként érkező hírszerző őrnagy naplóját.

Jesse Marcel alezredes a roswelli baleset híres képén az az egyenruhás, aki az alufóliának látszó tárgyakat tartja. 1947-re többszörösen kitüntetett hírszerzőként, és akkoriban a világ egyetlen atomfegyverekkel felszerelt bombázóalakulatának, az 509. bombázó ezrednek (air wing) hírszerzési főnökeként őt küldték a New Mexicó-i Roswellnél történt különös légi baleset kivizsgálására.

Az akkoriban őrnagyi rangban szolgáló, sokat látott 40 éves tiszt, aki az alakulat Hirosima és Nagaszaki elleni támadásait, valamint a későbbi nukleáris teszteket tervezte és ellenőrizte, elképedt a látottakon. Olyannyira feldúlta az, amit talált, hogy az előírásokat megszegve, a bázisra szállítás előtt megmutatta a roncsok egy részét a feleségének és 11 éves fiának. A lezuhant eszköz méretét jellemzi, hogy féltucatnyi, 2,5 tonna teherbírású teherautó kellett a roncsok elszállításához. 

Az eset az ő és családja életét is örökre megváltoztatta. A mostanra 60 éves korú unokák felidézték nagyapjuk szavait, amint a látottakról beszélt:

Egyértelműen egy repülő csészealj darabjai voltak.

Apjuk később részletesen leírta, miket vitt haza az apja. Fólialapokat, amelyek nagyon könnyűek és nagyon erősek is voltak egyszerre. Fémlemezeket, amelyek hajlítgatás után visszanyerték alakjukat. Hieroglifának tűnő írással ellátott merevítőket, amelyeken a betűk csak bizonyos szögből látszottak. Valamint egy üvegszerű anyagot, amit üvegszálas optikai kábelként írt le később, és olyan sok volt belőle, hogy beterítette az egész roncsmezőt. 

Egy nagyobbacska meteorológiai ballon 

A hadseregtől hamarosan leszerelt Marcel felnövekvő unokáinak is mesélt arról, mit talált, de mindig ügyelt arra, hogy ne mondjon el túl sokat. Egyikük szavai szerint:

Láttuk az arcán, hogy küzd azzal, mit mondjon el. De a lényeget sosem tudtuk belőle kiszedni. Úgy gondoljuk, annyit megértetett velünk, mennyire egyedi és különleges volt ez az eset.

Jesse Marcel visszavonulása tévészerelőként dolgozott, és sosem rejtette véka alá meggyőződését, hogy a roswelli tárgy földönkívüli eredetű volt. 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért került a 73 éves eset újra az érdeklődés középpontjába?

Marcel alezredes három unokája nemrégiben bemutatott egy naplót, amelyet a nagyapjuk írt. Remények szerint a kézzel írt oldalak elemzése és a kódolt szövegek feltörése nagy meglepetéseket tartogat. A napló megfejtésének eredményeit hamarosan egy tévéműsorban fogják bemutatni.

Hisz Ön az uapokban?

2020 végére feléledni látszik az ufók iránti érdeklődés. 2017-ben és 2018-ban is jelentettek megmagyarázhatatlanul gyorsan mozgó repülőeszközöket az amerikai haditengerészet pilótái. Ezúttal azonban már nem ufónak, hanem UAP-nek (unidentified aerial phenomena – azonosítatlan légi jelenségnek) hívják őket. Szintén 2017-es hír, hogy egy korábbi Pentagon-tisztségviselő hivatalosan is elismerte egy szövetségi hivatal létét, amely titokban 2007 óta foglalkozik ufóészlelésekkel.

Idetartozik, hogy az izraeli űprogram volt vezetője nemrég megdöbbentő történettel állt elő: léteznek földönkívüliek, és a Galaktikus Federáció évtizedek óta kapcsolatban áll Izraellel és az Egyesült Államokkal. És hogy ez még miért nem nyilvános?  Egyszerű: 

az emberiség még nem áll készen rájuk. 

Mi vár ránk 2021-ben?

Rovatok