Index Vakbarát Hírportál

Ingyenes online gyermekbőrgyógyászat indult a Szent János kórházban

2020. december 16., szerda 15:41

Megkezdte a gyermekek országos ingyenes online bőrgyógyászati ellátását a Szent János Kórház Budai Gyermek-bőrgyógyászati Központjának három főorvosa a MedInnoScan Bőrgyógyászati Strukturált Távleletező Rendszer segítségével – áll a MedInnoScan Kutatás-fejlesztési Kft. szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A szolgáltatással a 18 évesnél fiatalabb bőrbeteg gyerekek, szüleik segítségével az okostelefonokra telepíthető MedInnoScan nevű applikáción keresztül kérhetnek segítséget.

Asbóth Dorottya, a Budai Gyermek-bőrgyógyászati Központ főorvosa azt mondta, már a koronavírus-járvány első hulláma idején megfogalmazódott az igény az online ellátásra, ennek kielégítésére szolgál most az új applikáció.

Az alkalmazás segítségével a gyermek bőrtüneteiről fényképet kell készíteni, majd az érvényes TAJ-szám megadását követően a kérdőívben feltett kérdésekre válaszolni, és ezek alapján a Budai Gyermek-bőrgyógyászati Központ bőrgyógyászai személyes találkozás nélkül tudják diagnosztizálni a bőrbetegséget, legkésőbb három napon belül. Ekkorra a terápiás ajánlást tartalmazó leletet is elküldik e-mailben a szülő részére.

Hozzátették: amennyiben indokolt, E-receptet is ír az orvos, mely a beteghez legközelebb eső patikában, a lelet megérkezése után ki is váltható. Ily módon csak a szükségesnek ítélt esetekben kell a bőrgyógyászati rendelésen megjelenni, minimalizálva a Covid–19-vírusfertőzés és -terjesztés kockázatát.

Rovatok