Index Vakbarát Hírportál

Kannabiszos finomságok kutyáknak Martha Stewarttól

2021. január 27., szerda 17:27

Ott szaglott a levegőben az óriási ötlet a koronavírusos világban, hogy valamit kezdeni kell a természetüknél fogva élénk, túlmozgásos kutyákkal. Jó, hogy van egy kedvenc, aki lesi minden kívánságunkat, de örökösen mozogni vágynak, nyílt tekintettel könyörögnek, vigyük őket ki a szabadba. Egész nap, ha lehet.

Ráérzett a piaci résre Martha Stewart életstílusguru, Snoop Dogg országos barátja. Talán a közös sütögetés adott tippet neki ahhoz, hogy kannabiszinfúziós olajcseppekkel és a lágyra sütött jutifalatokkal moderálná a kutyatermészetet, méghozzá az emberek számára előállított kannabidiol (CBD) gumicukorka mintájára, ami nagy siker az Egyesült Államokban.

Oldás és kötés

A 2020-as karantén időszaka alatt kilőtt a kannabisztartalmú gumicukrok és a csokoládék, valamint az italok piaca. A kannabidiol (CBD) a kender növényből származó kannabisz egyik aktív összetevője. Fájdalom, az álmatlanság, stressz és szorongás oldásában segíthet. Online áruházakban itthon is elérhető olaj, vagy kapszula formájában, ezzel a szlogennel:

„hozza ki a legtöbbet az életéből – könnyebb lesz, mint gondolná.”

A szemfüles guru összefogott a világ egyik legnagyobb edénygyártó vállalatával, és egy ellazult pillanatában kitalálta saját szlogenjét is: „A kutyáim nemcsak a társaim, hanem a családom részei is. Érzelmi és fizikai jólétüket olyan prioritásként kezelem, mint a sajátomat”.

A kutyák temperamentumához igazodva

wellness, nyugalom és mozgékonyság kategóriákban

dobja piacra puha kutyarágókáit 20-30 dollár közötti áron.

Az ötlet nem feltétlenül van kudarcra ítélve, lévén, a házi kedvencek piaca dübörög. A Grand View Research Inc. augusztusban közzétett jelentése szerint 2027-ben a kedvtelésből tartott állatok CBD-termékeinek piaca várhatóan eléri a 400 millió dollárt. 2020-ban 37,4 millió dollárt tett ki a kutyakannabisz-forgalom. 

Rovatok