Index Vakbarát Hírportál

Saját oltóanyagot tesztel Észak-Korea

2021. január 29., péntek 09:23

Megkezdte saját fejlesztésű vakcinájának embereken történő tesztelését Észak-Korea. A totalitárius állam állítólag egy kiberbűnözési hálózatot hozott létre, és a konkurenciától ellopott gyártási know-how-t használják fel – értesült a Daily North Korea.

A lap forrásai szerint az első és a második fázisú klinikai vizsgálatok már befejeződtek, s jelenleg a harmadik tesztelési fázis van folyamatban.

Mivel a kommunista államban hivatalosan továbbra sincsenek koronavírus-fertőzöttek, a tesztelést a Covid–19-hez „hasonló tüneteket produkáló” személyeken végzik.

A 325-ös Hivatal néven futó kiberbűnözői csoport állítólag közvetlenül a Központi Bizottságtól kapja a parancsokat, és Kim Jodzsongnak, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor húgának jelentenek. A vakcinagyártók elleni észak-koreai hackelési tevékenységek 2020 utolsó negyedéve óta megélénkültek. Mun Csonghjun, a dél-koreai ESRC biztonsági központ vezetője szerint október óta folyamatos és koncentrált észak-koreai kibertámadások tapasztalhatók dél-koreai és tengerentúli gyógyszergyárak ellen.

Rovatok