Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk tweetelt a Cyberpunk 2077-ről, kilőtt az árfolyam

2021. január 30., szombat 15:56

Elon Musk most a Cyberpunk 2077-ről tweetelt, arról írva, hogy az új Teslában is játszható lesz a játék, majd pozitív jelzőkkel is illette a grafikáját, ennek köszönhetően kilőtt a cég részvényeinek árfolyama.

Elon Musk tweetjei, úgy látszik, aranyat érnek: nemrég írtunk arról, hogy a bitcoinról tweetelt, erre kilőtt a virtuális pénz árfolyama, most pedig a CD Projekt Red szerepjátékáról, a Cyberpunk 2077-ről adott ki két tweetet, erre alaposan megugrott a cég részvényeinek árfolyama.

Volt is honnan feljönni, a játék 2020 decemberében bugoktól hemzsegő első változatban jelent meg, illetve az előző generációs konzolokon borzasztó grafikus teljesítménnyel, textúrahibákkal látott napvilágot. Az azóta eltelt másfél hónapban több szoftveres javítás is érkezett, de még mindig vannak bőven problémák, ráadásul a kedden érkező 1.1-es javításba egy újabb drasztikus hiba is bekerült, amelyet csak utólag, két nappal később, csütörtökön javítottak.

A botrányosan rossz startot a CD Projekt részvényeárfolyama azonban mégis megsínylette, és Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának tweetje kellett hozzá, hogy megugorjon az árfolyam. Elon Musk ugyanis ezen a platformon jelentette be, hogy az új Tesla autón, a Model S-en akár a Cyberpunk 2077-et is tudjuk majd futtatni, egy másik tweetben pedig arról írt, hogy 

a Cyberpunk esztétikája amúgy hihetetlen. A belső dizájnja is pazar.

Csak ennek a tweetnek köszönhetően a CD Projekt részvényeinek árfolyama 19 százalékos növekedést produkált, ami 2015 júniusa óta a legnagyobb mértékű emelkedést jelenti.

Ráadásul Elon Musk tweetje után a kereskedés volumene is jelentősen változott, és a háromhavi átlagának hatszorosára növekedett. Persze azért kincstári optimizmusra nincs oka a CD Projektnek, hiszen több pert is indítottak ellenük, és még messze nem tartanak ott, hogy a játék teljesen bugmentes legyen. Elég egy újabb negatív esemény, és a CD Projekt-részvényeinek árfolyama ismét lefordulhat. Reméljük, erre nem kerül sor, hiszen – bugok ide vagy oda – a játék nagyszerű.

Elon Musk egyébként a játék elején egy cameóban is megjelenik.

Rovatok