Index Vakbarát Hírportál

Május végéig kaptak haladékot a UPC webmail felhasználói

2021. február 2., kedd 20:03

Május végéig meghosszabbította a UPC-s webmail elérhetőségét a Vodafone Magyarország Zrt. a szolgáltatást használó ügyfeleinek. A hosszabbítás a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), valamint a média- és hírközlési biztos közbenjárásának köszönhető. A cég emellett segítséget nyújt az új fiókok létrehozásában és az adatmentésben, erre egy külön oldalt hozott létre a Vondafone − tájékoztatta az MTI-t az NMHH.

A UPC Magyarország Kft.-t a Vodafone 2019 nyarán vásárolta fel, de az e-mail-szolgáltatást jogutódként a jövőben már nem tudja fenntartani. Mind a Vodafone, mind az NMHH törekszik rá, hogy a szolgáltatás megszűnése minél kevesebb kellemetlenséget jelentsen az előfizetőknek, de sem a hatóságnak, sem a biztosnak nincs lehetősége arra, hogy megakadályozza egy szolgáltatás kivezetését.

A hozzáférés idejének meghosszabbításával a felhasználóknak elég idejük lesz a korábbi, még tárolt tartalmak lementésére, új e-mail-fiók kialakítására, az új cím beállítására az igénybe vett szolgáltatásoknál vagy partnereik értesítésére  közölte az NMHH.

Rovatok