Index Vakbarát Hírportál

Nem örülnek a PS5-skalpolók a rossz publicitásnak

2021. február 17., szerda 06:36

A PlayStation 5-öket nagy mennyiségben felvásárló, aztán busás áron továbbadó „skalpolók” egyik vezetője arra hivatkozik egy Forbes-interjúban, hogy „ők csak közvetítők”, és egy rendkívül mulatságos hasonlattal indokolta meg azt is, hogy miért nem kellene őket „bántani”.

A The Lab nevű skalpolócsoport társalapítója rendkívül elégedetlen a negatív médiavisszhangokkal, és azzal érvelt, hogy a csoport egyszerűen „közvetítő”, és ugyanúgy működnek, mint más termékek viszonteladó vállalkozásai – olvashatjuk a PlayStation Lifestyle cikkében.

„A tejesek is így jártak!”

A saját magát mindössze Jordan becenéven megnevező csoportvezető a Forbesnak adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte a negatív sajtó „egyáltalán nem indokolt”, és egy egyszerre furcsa és mulatságos példát is felhozott, miért van igaza. Szerinte amikor például egy szupermarket 

tejet vásárol a gazdálkodóktól,

és azt magasabb áron adja el, az ugyanolyan, mint amikor a skalperek a boltban vásárolt PS5-öt próbálják kétszeres vagy még annál is magasabb áron elpasszolni.

Úgy tűnik, hogy rendkívül nagy ívben kaptuk a nyakunkba a negatív sajtóvisszhangot, pedig ez egy hihetetlenül értékes iparág. Én ezt egyáltalán nem érzem indokoltnak, ráadásul mi csupán korlátozott mennyiségű termék közvetítőjeként járunk el

– állítja Jordan, és még tovább folytatta mély eszmefuttatását:

Lényegében minden vállalkozás eladja a termékeit. A Tesco például literenként 26 pennyért (kb. 104 Ft-ért) vásárol tejet a gazdálkodóktól, és literenként 70 pennyért (kb. 280 Ft-ért) értékesíti azt tovább. Bezzeg a tejnél soha senki nem panaszkodik oly mértékben, mint ahogy minket szidnak!

Jordan azt állítja, hogy

ennek már a fele sem tréfa:

a csoport már halálos fenyegetéseket is kap, amelyeket a rendőrségnek jelentenek. 

Apropó, rendőrség!

Jordan nem is emlegethetné fel alkalmasabb időpontban a rendőrséget, ugyanis az Egyesült Királyság törvényhozói komolyan elgondolkodtak azon jogszabályok bevezetésén, amelyek 

úgy, ahogy vannak, betiltják a skalpolást,

és amelyek gyakorlatilag minden korlátozott mennyiségű és igény szerinti termékre kiterjednek.

A brit IGN nemrégiben arról számolt be, hogy Douglas Chapman országgyűlési képviselő és a Skót Nemzeti Párt tagjának javaslata a skalpolás betiltására „lendületet kapott” a parlamentben, és az erről szóló törvényjavaslatát hivatalosan is előterjesztették. Bár valószínűtlen, hogy Chapman törvényjavaslata rövidesen törvénybe lépne, de a képviselő reméli, hogy ez a javaslat ösztönzi a törvényhozókat, hogy minél hatékonyabban lépjenek fel a skalpolók ellen.

Rovatok