Index Vakbarát Hírportál

Bill Gates szerint nem jó befektetés a bitcoin

2021. február 23., kedd 14:48

A világ harmadik legazdagabb embere óvná a kisbefektetőket a népszerű kriptovalutától.

A Microsoft alapítója, Bill Gates nem rajong a bitcoinért, főleg a kriptovaluta energiaigénye és az ebből fakadó környezetterhelés miatt. Gates emellett úgy vélte, hogy nem érdemes olyannak bitcoinba fektetnie, akinek nincs annyi pénze, mint Elon Musknak.

Elonnak csomó pénze van és nagyon kifinomult, úgyhogy nem aggaszt, hogy az ő bitcoinja véletlenszerűen drágul vagy zuhan

– mondta a Bloombergnek.

Úgy vélem, hogy olyan emberek is bevásárolják magukat ezekbe a mániákba, akiknek nincs ennyi felesleges pénzük, szóval nem vagyok optimista a bitcoinnal kapcsolatban, és általános vélekedésem az, hogy akinek kevesebb pénze van, mint Elonnak, valószínűleg óvatosnak kellene lennie.

– tette hozzá.

Gates már évekkel ezelőtt kifejtette, hogy a kriptovaluták anonimitása sem jó dolog. Leszögezte, hogy a kriptopénzek szerinte közvetlenül halált okoznak, mivel szabályozatlanságuk és lenyomozhatatlanságuk miatt előszeretettel használják őket illegális tevékenységek, például drogkereskedelem vagy terrorizmus finanszírozására, vagy pénzmosásra.

A jegybankelnök közbeszól

A korábbi 58 354 dolláros csúcsáról kedden 13 százalékot esett a bitcoin árfolyama – egy bitcoin 46 817 dollárba került.

Az amerikai jegybank elnöke, Janet Yellen ugyancsak bírálta a kriptovaluták energiaigényét és környezetromboló hatását.

Nem hiszem, hogy széles körben elterjed tranzakciós mechanizmusként. Szélsőségesen pazarló módja tranzakciók végzésének, mert elképesztő mennyiségű energiát fogyaszt.

– mutatott rá Yellen.

Rovatok