Index Vakbarát Hírportál

Félmilliárd dollárért vette meg a HP a HyperX gamerhardvergyártót

2021. február 26., péntek 06:11

Az eddig legfőképpen irodai eszközök, nyomtatók és hagyományos laptopok gyártásáról ismert cég nem csekély összegért bevásárolta magát a játékos kiegészítők piacára.

A gamerfejhallgatók, -billentyűzetek és egyéb perifériák ismert gyártóját, a HyperX-et egészen konkrétan 425 millió dolláros tételben vásárolta meg a HP Inc. A HP szerdán jelentette be az akvizíciót.

A HyperX a Kingston Technology Company videójátékos divíziója volt, és a HP ezt vásárolta „csak” fel ahelyett, hogy az egész céget beolvasztotta volna. A sajtóközlemény szerint a Kingston továbbra is DRAM-, flash- és SSD-perifériák gyártásával foglalkozik.

Már egy ideje igyekeznek teljesen betörni a piacra

A HP szerint a HyperX erősíti majd a vállalat játéktermék-portfólióját, amely az elmúlt években egyre inkább erősödött. A kaliforniai vállalat jó ideje próbál betörni az olyan, már bevált márkákból álló piacra, mint például a Corsair, a Logitech és a Razer, miközben HP az Omen márkájú egerek, fejhallgatók, monitorok és egyéb hardverek felhozatalát kínálja.

Jelentős lehetőségeket látunk a nagy és növekvő perifériák piacán, és a HyperX hozzáadása portfóliónkhoz új innovációs forrásokat és növekedést jelent üzleti tevékenységünk számára

– állítja Enrique Lores, a HP elnöke és vezérigazgatója nyilatkozatában.

A meglévő HyperX-tulajdonosok esetében a Verge cikke szerint az általuk használt Ngenuity társalkalmazás megmarad a szokásos módon, és nem lesz integrálva a HP hardverét támogató Omen Control Center szoftveres platformba.

Rovatok