Index Vakbarát Hírportál

Kriptobiztonsági céget vásárolt a PayPal

2021. március 9., kedd 09:04 | aznap frissítve

Az egyik első online fizetési rendszerként ismertté vált PayPal hétfőn bejelentette, hogy felvásárolják a digitális értékhordozók biztonságos tárolásának megoldásaira specializálódott izraeli céget, a Curvöt. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, viszont bőségesen rendelkezésre állnak szóbeszédek: egy meg nem nevezett személy félmilliárd dollárra becsülte a felvásárlást, míg az amerikai CNBC értesülése szerint kevesebb volt 200 millió dollárnál.

Mint ismert, a PayPal rendszerében tavaly november óta lehet kriptopénzeket vásárolni és eladni. A cég tervei szerint a vele szerződött kereskedőknek is lehetővé teszi, hogy kriptovalutát is elfogadjanak termékeikért és szolgáltatásaikért cserébe, de jelenleg az átváltáson kívül nem sok mindent lehet kezdeni a kriptókkal a PayPalon.

A negyven főt foglalkoztató Curv, amely 2020-ban 30 millió dollárnyi tőkét gyűjtött különböző befektetőktől, nem pusztán biztonságos digitális pénztárcákat hoz létre, hanem ezek nagy intézményekre szabott felhőalapú változatait, amihez extra biztonsági megoldásokat és különböző jogosultsági szinteket kínálnak.

A Curv felvásárlása egy befektetés a technikába és a tehetségbe, amivel egy nyíltabb pénzügyi rendszerrel kapcsolatos víziónkat próbáljuk valóra váltani

– mondta Jose Fernandez da Ponte, a PayPal digitális fizetőeszközökért felelős alelnöke.

Az üzlettel a PayPal megerősíti a pozícióját a kriptovaluták területén, ahol eddig csak viszonteladóként volt jelen.

(forrás: Bitcoin.com, Techspot, Bloomberg, TechCrunch)

Rovatok