Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft állítólag felvásárolná a Konamit és a Segát

2021. március 15., hétfő 09:23

Február utolsó hetében mindössze ezerötszáz új Xboxot vásároltak Japánban.

Ismét szárnyra kelt a szóbeszéd, hogy a Microsoft felvásárolná a Segát. A lépés hátterében állítólag az áll, hogy nagyon rosszul állnak a redmondiak játékkonzoljának eladásai a szigetországban: február utolsó hetében mindössze 1508 Xbox X és 10 Xbox One talált gazdára Japánban, ezzel szemben a konkurens Sony PlayStation 5-ből 34 ezer, a piacot vezető Nintendo Switchből 78 ezer kelt el.

A Sega több évtizede üzleti kapcsolatban áll a Microsofttal, és párévente mindig felröppen a hír a felvásárlásról. A japán cég már túl van igazi aranykorán, és jelentős játékkonzolos tudás és történelem kerülhetne vele a Microsoft berkein belülre.

Szintén felmerült a Konami felvásárlása, amivel komolyabb intellektuális tulajdonok, mint a Silent Hill vagy a Metal Gear-sorozat kerülhetne Xbox fennhatósága alá. Bármelyik felvásárlás jelentősen növelné a Microsoft márkavonzerejét Japánban és a világon. Satya Nadella Microsoft-vezér és az Xbox divízióját vezető Phil Spencer korábban azt is egyértelművé tették, hogy felvásárlásokat látják járható útnak a játékkonzoljuk megerősítéséhez.

Utóbbi irányt mutatja, hogy napokban 7,5 milliárd dollárért felvásárolták az id Software-t és a Bethesdát is birtokló ZeniMax Mediát, amivel az Elder Scrolls-, a Fallout- és a Doom-sorozatok is exkluzív játékok lehetnek Xboxon.

(forrás: Cnet, NotebookCheck)

Rovatok