Index Vakbarát Hírportál

Íme az igazság a maszkféregről

2021. március 31., szerda 19:57

Az ismert gyerekorvos, Dr. Novák Hunor is reagált arra a felvetésre, ami a vírusszekptikusok új vesszőparipája, miszerint a védőmaszkokon férgek találhatók. A szakember saját közösségi oldalán meglehetős csalódottságának adott hangot, és azt írta: szomorú, hogy miközben az elmúlt napban több mint 300-an haltak bele Magyarországon a koronavírus-fertőzésbe, addig neki ilyen őrültségekről kell beszélnie tudományos témák és előadások helyett. 

Írásában azt is kifejtette, hogy nem létezik olyan, emberben kárt okozó parazita, amit a videóban bemutattak. Szerinte a vírus nem válogat, és nem csak a hülye embereket viszi el, pedig akkor egy sokkal szebb világban élnénk, így viszont sok, normálisan gondolkodó embert is elbizonytalanítanak az áltudományok. 

Bejegyzése végén arra kér mindenkit, hogy senki se dőljön be a vírus- és járványtagadóknak, kövesse a szakemberek javaslatait, viseljen maszkot, és oltassa be magát, mert bármelyik vakcina jobb, mint a várakozás és a betegség elkapásának kockázata. 

A jelenségről Mark Benecke, német biológus is beszélt egy közel ötven perces videóban, amelyben tesztpálcákat vizsgált, a rajtuk lévő ugyanilyen férgekkel. Szerinte érthető, hogy az emberek megijednek, amikor meglátják a jelenséget, azonban 

nem kell félni, hiszen ezek egyszerű szövetdarabok, amelyek a maszkgyártó dolgozók ruhájáról vagy kicsomagolás után kerültek a maszkra. A mozogni pedig hő, vagy statikus elektromosság hatására kezdenek el.

A videóban a biológus a 45. percnél nagyít rá az említett „féregre”, ekkora nagyításban már nem is olyan ijesztő a dolog.

Rovatok