Index Vakbarát Hírportál

Itt az ingyenesen használható szezonális zöldség- és gyümölcsválasztó alkalmazás

2021. április 5., hétfő 15:02

Egy egyszerű, ám mégis rendkívül hasznos alkalmazással rukkolt elő az Európai Élelmiszer-információs Bizottság (EUFIC). A szervezet az egészséges és változatos étkezéssel foglalkozik, és ehhez kínál nagy segítséget a portáljuk, ahol gyorsan és egyszerűen bárki kiválaszthatja, hogy hazájában éppen melyek a szezonális zöldségek és gyümölcsök. 

Sokan mondhatják, hol késett eddig egy ilyen segítség, ami ennyire egyszerű, mert a háziasszonyok, illetve a gasztronómiát kedvelők általában tisztában vannak vele, hogy mely évszakban és azon belül mely hónapban mit érdemes a zöldségeknél keresni, illetve az éttermekben fogyasztani, ám ez a felület mindenki számára informatív és újdonsággal bírhat.

Rendkívül egyszerű a használata, elsőként ki kell választanunk az országot, majd az évszakot, és végül az aktuális hónapot. A felület áprilisra egyedüli gyümölcsként az almát jelöli meg Magyarországra, ám zöldségekből bővebb választékot mutat, például: spárgát, vöröshagymát, retket és többek között a spenótot is jelzi.

Az tény, hogy angol nyelvű az alkalmazás, de egy netes szótár használatával is pár perc alatt könnyen kezelhető, sőt a zöldségek és gyümölcsök könnyen felismerhetőek, mert képpel is jelölik azokat.

Rovatok