Index Vakbarát Hírportál

A világ legnagyobb játékkiállítása idén csak online látogatható

2021. április 9., péntek 08:44

Megerősítették, hogy az E3, a világ legnagyobb videójáték-eseménye idén online indul, és mindenki ingyenesen megtekintheti majd.

Az Electronic Entertainment Expo szokásos Los Angeles-i helyszíne helyett a digitális változatra természetesen a még mindig makacsul kitartó és immár a harmadik hullámában lévő világjárvány miatt van szükség, cserébe a pletykák ellenére mindenki számára ingyenesen elérhető lesz az online show minden része.

A résztvevők listája egyelőre nem túl számottevő: a Nintendo, az Xbox, a Konami és a Ubisoft azok a kiadók, amelyek beleegyeztek a részvételbe. Különösen hiányzik a listáról az Electronic Arts, az Activision és a Sony, de ez egyáltalán nem szokatlan, és sokszor a pandémia előtt is megtörtént, hogy e cégek kimaradtak az egyébként elég költséges részvételből.

A fejlesztőket és a kiadókat a játékosokkal összekötő show-t tavaly a globális lezárások miatt kénytelen voltak lemondani a szervezők, akkor még online „verzió” sem készült belőle.

Az E3 egyébként 1995 óta létezik, tehát már több mint 26 éve, és eddig szinte mindig a Los Angelesben található Convention Centerben rendezték meg.

Rovatok