Index Vakbarát Hírportál

Véget ért a rekordhosszúságú Twitch-közvetítés

2021. április 16., péntek 10:48

Ludwig Ahgren egy piros sportautónak tűnő ágyból játszott, evett, és néha még aludt is 31 napig.

Miután Ahgren a Twitchen 31 napon keresztül, megállás nélkül, folyamatosan közvetített, egyben 280 ezer előfizetővel megdöntötte a webhely rekordját a csatornáján történő fizetős követésekkel (illetve szó szerint „előfizetésekkel”) is – tudósított a BBC

A korábbi rekord egyébként 2018-ban született, amikor Tyler „Ninja” Blevins 269 154 előfizetőt gyűjtött össze. Ninja most a Twitteren gratulált a 25 éves Ludwignak, és a következőket írta:

A rekordok arra valók, hogy megdöntsék őket. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok egy kicsit szomorú, de mégis gratulálok @LudwigAhgrennek az új részrekord megőrzéséhez.

Kotaku videójátékos weboldala a teljesítményt „pokolian jó rekordnak” minősítette. A harmadik legtöbb előfizetés elérő streamer 114 387-nél tart, ami messze elmaradt Ludwig és Ninja rekordjaitól.

A Twitch három előfizetésszintet kínál – és a bevétel egy részét maguk a tartalomkészítők kapják. Még nem világos, hogy Ludwig mennyi pénzt keresett akciójával, ami nemcsak a saját ismertségét, hanem az Amazon tulajdonát képező videostreaming-platform népszerűségét is növeli.

Szubaton orrvérzésig

A „szubaton” (az előfizetéses maraton rövidítése, semmi köze a szubatomhoz) kezdetekor minden új előfizetés 10 másodpercet adott Ludwig közvetítésének meghosszabbításához. A fiatalember kezdetben azt hitte, hogy 24–48 órán át fog streamelni, írja a New York Times, de ahogy ez a szám egyre növekedett, az élő közvetítés időtartama is folyamatosan csak nőtt és nőtt.

Végül egy hónappal később, kedden este úgy hagyta abba a közvetítést, hogy annak semmilyen előrelátható befejezése sem volt a számláló alapján.

Ludwig remek humorérzékkel összefoglalta, hogy mi történt a közvetítése alatt:

„Amióta elkezdtem streamelni,

Mindez április 13-án este 9 órakor ér véget.”

Persze Ludwig is ember, és az evésen kívül (azt láthatta mindenki) zuhanyoznia és a mosdót is használnia kellett – ilyenkor a moderátorai videókat vagy filmeket közvetítettek. A streaming utolsó napján minden új előfizetésből 5 dollárt (kb. 1600 forintot) adományozott jótékonysági célokra. Egyelőre nem tudni, ebből mennyi gyűlt össze.

Az USA Today szerint a rendkívül jókedvű Ludwig viccelődött is azon, hogy „készpénzben úszik”, és ebből minél több pénzt akart felajánlani. 

Nem csak a rekordot zúzta szét

De az előfizetési rekord nem az egyetlen, amit Ludwig 

darabjaira zúzott:

barátaival felváltva verték szét a műanyag sportautó ágykeretét az élő közvetítés utolsó óráiban. A szegény, mit sem sejtő ágy amortizálásához baseballütőt és kalapácsot használtak, aztán Ludwig tornácának szélére hajigálták a darabokat. Arról nem szól a hír, hogy Ludwig most hol fog aludni.

(BBC)

Rovatok