Index Vakbarát Hírportál

Az érettségi előtt ingyenesen segítenek a matektanulásban

2021. április 30., péntek 13:13

A jövő héten veszi kezdetét a 2021-es érettségi szezon, elsők között kerül sorra a legrettegettebb matematika. A matematika érettségire készülő diákoknak az érettségi előtti hétre ingyenesen vehető igénybe a mateking.hu e-learning oldal. 

A matematika valamennyi érettségiző számára kötelező tárgy, és a site felmérése szerint a végzős diákok ettől tartanak a legjobban. Idén május 4-én kedden lesznek a vizsgák, így már csak néhány nap áll rendelkezésre a felkészüléshez.

Az oldal szerkesztői már a tavalyi érettségi szezon óta ingyenes érettségi felkészítő felületet működtetnek, a mostani felkészülési időszak végén azonban extra segítségként díjmentes hozzáférést adnak a teljes középiskolai matek tananyaghoz is az érettségi előtt.

Tudjuk, hogy az online oktatás miatt idén még nehezebb dolguk van a diákoknak a matematika érettségire való felkészülésben, ezért szeretnénk az eddigieken felül még ezzel is támogatni őket.. Az egy hétre ingyenessé tett tananyag azoknak lehet hatalmas segítség, akik nagyon rövid idő alatt célirányosan a saját tempójukban szeretnének átvenni egy-egy komplett témakört. Arra ugyanis már kevés az idő, hogy szépen komótosan oktatóvideókat nézegessenek a diákok 

– mondta el az Indexnek Mosóczi András egyetemi oktató. Hozzátette: a feladatsor nehézsége várhatóan nem különbözik majd az elmúlt években megszokott szinttől. Ugyanakkor megfigyelhető az a trend, amely szerint a több pontot érő, hosszabb feladatokat egyre inkább szétbontják kisebb részfeladatokra. Ez egyfelől jó az érettségizőknek, hisz így könnyebb részpontszámokat elérni, másfelől fárasztó, amikor már a tizedik feladat negyedik részfeladatát kell megoldani. A fiataloknak azt javasolja, a korábbi évek  érettségi  feladatainak a megoldásával készülhetnek a leghatékonyabban, mert a típusfeladatokat kell jól begyakorolni. 

Rovatok