Index Vakbarát Hírportál

Kulturális összeomlás a Basecampnél

2021. május 1., szombat 15:45

A vezérigazgató megtiltotta a politikai vitákat a cégen belül.

A munkavállalók harmada felmondott a csapatkommunikcáiós, email és projektmenedzsment megoldásokat fejlesztő Basecampnél miután a vezérigazgató Jason Fried egy blogbejegyzésben közölte, hogy nem tűr több politikai vitát a cég belső fórumain.

A politikai viták tiltásán túl például az extra juttatások megszüntetését is bejegyzéssel kapcsolatban a cég egyik társ-alapítója David Heinemeier Hanssson közölte, hogy aki nem ért egyet nagylelkű lelépési pénzzel, fél éves bérrel távozhat.

A Verge-nek nyilatkozó források szerint 57 főt foglalkoztató cégben 18-an jelezték távozási szándékukat. A távozók között van a cég marketingvezetője, a dizájnvezető, és ügyfélkapcsolati vezető.

A cég belső válságának oka, hogy a korábban napvilágra került egy éveken át gyűjtögetett lista, amelyen a Basecamp legviccesebb nevű ügyfeleit gyűjtötték. A felső vezetés tudtával gyűjtött lista sok tréfásnak ható ázsiai és afrikai nevet tartalmazott, napvilágra kerülve azonban jelentős PR károkat okozott a cégnek, miközben a rasszizmussal kapcsolatos belső viták végleg megmérgezték a belső légkört. 

(The New York Times, The Verge)

Rovatok