Index Vakbarát Hírportál

A Sony a Discord partnere lesz

2021. május 5., szerda 18:11

Bár nem totális felvásárlásról van szó, a két cég már most meghatározta a közös jövőbeli terveit.

A Sony és a Discord bejelentette, hogy partnerséget kötöttek, amely az utóbbi népszerű, játékokra összpontosító csevegőalkalmazását integrálja a PlayStation saját beépített közösségi eszközeivel. Ez nemcsak fontos lépés, de amiatt is meglepő, mert nemrég még felvásárlási tárgyalásokról lehetett hallani a Microsoft és a Discord között. Úgy tűnik, a Sony jobb üzletet ajánlott, mint a Microsoft, és egy meg nem nevezett kisebbségi részesedést szerzett a vállalatnál a Discord korábban pletykált tőzsdei bevezetése előtt. 

Részleteket még nem tudni

A partnerség pontos jellegét nem fejti ki a rövid bejelentő poszt. Mindössze annyit tudni, hogy a két vállalat azt tervezi, hogy „a jövő év elejétől kezdve közelebb hozza egymáshoz a Discord és a PlayStation élményeit konzolon és mobilon”, ami persze elég könnyen megvalósítható egy chatszoftver esetében.

A Discord már korábban is társult konzolos platformokkal, bár a Microsofttal kötött megállapodása nem volt különösebben mély integráció. Szinte biztosan többről lesz szó, mint hogy „a barátok láthatják majd, hogy mivel játszol a PS5-ön”, ez inkább egy alternatív chatinfrastruktúra lehet majd bárki számára, aki a Sony-rendszert használja. Jó eséllyel ez egy mély, a rendszer egészére kiterjedő integráció lesz – például egy „Hangchat indítása Discorddal” opció, amikor meghívja egy barátját a játékába, vagy csatlakozik az övéhez.

Hosszú távú tervezés

A 2022 eleji időzítés is azt sugallja, hogy ez egy fontosabb projekt, és valószínűleg egybeesik a Sony hosszú távú PS5-ös útitervének egy nagy platformfrissítésével.

A PlayStation konzolok – elég rettenetes – chatfunkciójához képest a Discordot nemcsak könnyebb használni, de már most is játékosok milliói használják naponta. Manapság pedig a nem exkluzív játékok esetében a platformokon való átjárhatóság hatalmas előny lehet, így a PS5-játékosok számára a PC-s játékosokkal való zökkenőmentes csatlakozás és csevegés nagy fegyvertény lehet a Sony részéről.

Rovatok