Index Vakbarát Hírportál

Másodéves egyetemista forradalmasíthatja az útvonaltervezést

2021. június 3., csütörtök 20:17

Bogyó Sándor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem másodéves üzemmérnök-informatikus hallgatója. Amikor egy éve telefont váltott, akkor jött rá, hogy Budapesten nincs igazán alternatívája a BKK Futárnak. Olyan alkalmazást pedig végképp nem találni, ahol egy helyen lenne az összes város menetrendje.

Ingázóként gyakran eléggé elavult alkalmazásokat lehet csak használni, amik jó pár évvel lemaradtak design és funkciók terén is, ezeket a különféle menetrend alkalmazások értékelései is tükrözik

– fejtette ki az Indexnek az egyetemista fiú, aki ennek hatására kezdett bele tavaly októberében egy saját menetrend- és útvonaltervező alkalmazás fejlesztésébe. Végigböngészte az összes véleményt a meglévő appokról, és próbálta megvalósítani azt, amit az emberek kértek. Ehhez segítséget adtak egyetemi tanulmányai és különböző online kurzusok, amiket a témában elvégzett. 

Így született meg a Menetrendek alkalmazás, ahol az összes BKK-, MÁV- és Volánbusz-járatot meg lehet találni, a jövőben pedig ezeket bővíteni kívánja további szolgáltatókkal. A menetrendi adatok nagy része valós idejű, és élőben lehet követni a járatokat is a térképen.

Hogy pontosan mit is tud az általa fejlesztett app? Az alábbiakat:

Az alkalmazás most startolt el az App Store-ban, de az androidos verzió is úton van, a bétaprogramhoz a Menetrendek alkalmazás weboldalán lehet csatlakozni.

(Borítókép: Villamosok a Margit híd budai hídfőjénél lévő megállóban. Fotó: Jászai Csaba / MTVA)

Rovatok