Index Vakbarát Hírportál

A Google újabb sokmilliós bírságot kapott Oroszországban

2021. augusztus 18., szerda 07:38

Tizennégymillió rubel (57 millió forint) bírsággal sújtotta a Google amerikai informatikai nagyvállalatot kedden egy moszkvai bíróság, mert a cég nem távolított el tiltott tartalmakat – adta hírül az MTI. Az illetékes bíróság öt közigazgatási szabálysértésben találta vétkesnek a Google-t.

Nem ez az első alkalom, hogy megbírságolták az informatikai céget Oroszországban. Nemrég három közigazgatási szabálysértés miatt 9,5 millió rubel bírságot róttak ki a cégre, amiért elmulasztott az orosz jogszabályok által tiltott tartalmakat törölni. További hárommillió rubel büntetést pedig amiatt szabtak ki, hogy nem tett eleget a felhasználói adatbázisok oroszországi lokalizálására vonatkozó követelménynek.

A NAGYVÁLLALATRA EDDIG ÖSSZESEN 26,5 MILLIÓ RUBEL BÍRSÁGOT SZABTAK KI.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) korábban közölte, hogy a Google tulajdonában lévő YouTube videómegosztó oldalról nem távolítottak el nagyjából ötezer kifogásolt felvételt, amelyek a többi között a koronavírussal kapcsolatos hamis információkat tartalmaztak. A Roszkomnadzor szerint a YouTube üzemeltetői a felhívások ellenére sem tettek eleget ezen tartalmak törlésének.

Rovatok